Domov/Razsvetljava/Notranja razsvetljava/Trgovinska razsvetljava

Trgovinska razsvetljava

Trgovinska razsvetljava spada med najkompleksnejše projekte na področju razsvetljave in zahteva najvišji nivo znanja na področju projektiranja ter najvišjo kvaliteto svetil. Kupca v nakupno odločitev pogosto vodijo čustva, ki jih prikliče v povezavi z počutjem v trgovini in predstavitvijo izdelkov na prodajnih policah. Zato je pomembno, da je trgovinska razsvetljava zasnovana tako, da ustvarja zanimivo kuliso, ki privablja kupce v trgovski prostor ter prijetno okolje, ki podaljšuje čas, ki ga kupec porabi, da opravi nakup.

Kvalitetna in dobro načrtovana umestitev svetil v trgovski prostor, trgovcu omogoča, da svoje izdelke predstavi tako, da so ti jasno razvidni ne glede na njihovo barvo ali obliko, kupec pa v njih brez težav prepozna njihovo vrednost.

Hkratni ne smemo pozabiti, da je trgovina tudi delovni prostor, zato je pomembno, da je trgovinska razsvetljava zasnovana tudi tako, da upošteva vse predpise in standarde na tem področju.

Optimalna osvetlitev trgovskega prostora pa je pomembna tudi z vidika porabe električne energije. Razmerje med optimalno osvetlitvijo prostora in porabo električne energije, lahko dosežemo le z dobro načrtovanim projektom osvetlitve trgovskega prostora ter uporabo kvalitetnih svetil.

Da dosežemo optimalno osvetlitev prodajnih artiklov in trgovskega prostora, je potrebno upoštevati številne pomembne faktorje. Kot svetlobnega snopa, moč svetila, barva svetlobe in faktor barvne razpoznavnosti so samo nekateri, izbor ustrezne kombinacije pa je odvisen od posameznega projekta.

V podjetju Elbi d.o.o., svojim strankam zagotavljamo celovito podporo in svetovanje pri načrtovanju in izvedbi osvetljevanja trgovinskih objektov, od priprave svetlobno tehničnih izračunov do svetovanja pri izboru in postavitvi svetil. Širok izbor svetil najvišjega kakovostnega razreda iz naše ponudbe pa nam omogoča, poiskati optimalno kombinacijo osvetlitve ne glede na kompleksnost projekta.

Proizvajalci

 

Imate vprašanja ali pa Vas zanima še kaj? Kontaktirajte nas!
Kontaktirate nas lahko na telefon 04 28 025 00 ali preko e-pošte info@elbi.si. Lahko pa Vam tudi individualno svetujejo naši strokovni svetovalci.

 

2024 © ELBI d.o.o. Vse pravice pridržane.