Ogenj je ena najmočnejših elementarnih sil narave. Njegova surova moč je lahko destruktivna, lahko pa je tudi vodilo kreativnosti in eno od osnovnih sredstev za preživetje človeštva.

Narava je človeštvu dala skoraj neizčrpne količine peska, surovine, ki je v kombinaciji z ognjem in visokimi temperaturami osnova za proizvodnjo stekla. Steklo je staljen pesek, material, ki je tako čist in naraven, da ga je mogoče vrniti v naravo ali reciklirati praktično brez omejitev. Lastnosti in različne barve stekla, so spodbudile ustvarjalni duh človeka v večji meri, kot kateri koli drug material. Njegova čistost in lepota, pa sta vzpodbudili človeka, da je ta čudovit material postal del našega vsakdana tako skozi uporabne izdelke kot preko umetnosti.

Steklo je eden najbolj zaželenih materialov, ki ga je človek odkril pred več kot 8000 leti, njegovo uporabno vrednost in karakteristike pa so prvi odkrili stari Rimljani. Čeprav steklo na prvi pogled deluje izredno krhko in minljivo, gre za material, ki z lahkoto kljubuje vplivu časa. Nenazadnje lahko starorimske izdelke izdelane pred več kot 2000 leti občudujemo še danes.

KRATKA ZGODOVINA PODJETJA GLASHÜTTE LIMBURG:

Tradicija proizvodnje steklenih izdelkov, v podjetju GLASHÜTTE LIMBURG sega v leto 1947, ko je pod direktivo Dr. Walter Heinricha podjetje zaposlilo 80 med drugo svetovno vojno izgnanih steklarskih mojstrov, ki so pribežali iz Bohemie in Šlesije.

Prvotni proizvodni program podjetja, je obsegal steklene čaše, vrče in drugo trgovsko blago, po valutni reformi leta 1948, pa so dejavnost razširili še na steklo za potrebe proizvodnje svetil. V letih med 1950 in 1960, je podjetje doživelo neizmerno hitro rast in postalo vodilni ponudnik stekla za potrebe proizvodnje svetil.

V letu 1962, ko je v lastniško strukturo podjetja vstopilo podjetje BEGA. S tem mejnikom podjetje GLASHÜTTE LIMBURG skozi čas postane eden vodilnih svetovnih proizvajalcev svetil najvišjega kakovostnega razreda

PROCES PROIZVODNJE STEKLENIH IZDELKOV: